موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

برای مشاوره حقوقی آنلاین با ۰۹۱۲۰۴۷۷۱۱۶ تماس حاصل نمایید

تخلفات ساختمانی
تخلفات ساختمانی

تخلفات ساختمانی به چه معناست؟

اگر در هنگام ساخت، تخلفی روی داده باشد، سازنده یا کارفرما موظف خواهند بود تا جریمه‌های مربوط به آن را به صورت کامل پرداخت کنند. این جریمه‌ها ممکن است شامل پرداخت جریمه‌های نقدی و حتی تخریب بخش‌هایی از ساختمان باشد. به همین دلیل، رعایت قوانین ساختمان سازی بسیار مهم و ضروری است.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد تخلف ساختمانی

تخلف ساختمانی به معنای نقض قوانین شهرسازی و عدم رعایت مقررات الزامی ساخت و ساز و نیز نادیده گرفتن نکات ایمنی، بهداشتی و فنی مربوط به ساخت ساختمان است. به عبارت دیگر، اگر سازندگان ساختمان قوانین ساخت و ساز را رعایت نکنند و بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی و بهداشتی به ساخت و ساز مشغول شوند، تخلفات ساختمانی را نقض کرده‌اند و این تخلفات قابل پیگیری خواهند بود.

در کل، تخلفات ساختمانی به چند دسته تقسیم می‌شوند. برای جلوگیری از این تخلفات، بسیار مهم است که تمام سازندگان با قوانین و مفاد آن آشنا شوند و آنها را در تمام فعالیت‌های خود رعایت کنند. این موضوع برای همیشه باید در ذهن آنها باشد.

انواع تخلفات ساختمانی

تخلفات ساختمانی در حوزه های مختلف، شهرها، در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرند. در این بخش، جریمه و مجازات انواع تخلفات ساختمانی مورد بحث قرار می‌گیرد و دانستنی‌های حقوقی و کیفری مرتبط با آن بیان می‌شود.

کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌تواند تصمیماتی را برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی، اعمال جریمه و مجازات انواع تخلفات ساختمانی، تخریب یا اصلاح بنا اتخاذ کند. در ادامه، سری مطالب دانستنی‌های حقوقی و کیفری مرتبط با کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و حالات مختلفی که یک موضوع در آن مطرح می‌شود و سرنوشتی که در انتظار پرونده طرح شده قرار دارد، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد تخلف ساختمانی

دسته بندی تخلف ساختمانی در کل به ۴ دسته تقسیم میگردد که به شرح ذیل می باشد:

  • رعایت نکردن ضوابط شهرداری که مربوط به نمای ساختمان می باشد.
  • بی توجهی به نکات ایمنی و استحکام بنای ساختمان.
  • توجه نکردن به نکات بهداشتی مربوط به ساخت و ساز بنا.
  • عدم رعایت مقررات ساخت و ساز شهرداری و سایر تخلفات مرتبط.

تخلف برای ساختمان های بدون پروانه ساخت

هر ساختمانی که از شهرداری مجوز کتبی دریافت نکرده باشد، بنا بدون پروانه است. به همین دلیل، در قرارداد مشارکت در ساخت، حتی اگر مالک بنا تمام مراحل صدور و دریافت پروانه و پرداخت عوارض مربوطه را انجام داده باشد، اما پروانه را دریافت نکرده باشد و بدون آن بنا را ساخته باشد، بنا فاقد پروانه است.

همچنین، ممکن است یک بنا پلاک ثبتی نداشته باشد و به صورت غیرمجاز در آن جایی ساخته شده باشد. در این صورت، براساس ماده ۱۰۰ و تبصره‌های یازده گانه آن، اگر این بنا در حریم شهری باشد، قابل طرح و پیگیری در کمیسیون ماده ۱۰۰ است و نداشتن سند مالکیت مانع طرح در کمیسیون نخواهد بود.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد تخلف ساختمانی

عدم استحکام بنای ساختمان

در صورتی که کمیسیون تشخیص دهد که بنا استحکام لازم را ندارد، یک مهلت مشخص برای مالک تعیین می‌شود تا مشکلات را برطرف کند. اگر امکان اصلاح و بهبود بنا وجود نداشته باشد و یا مالک در مهلت مقرر به اصلاح نپردازد، شهرداری مستقیما وارد عمل شده و بنا را قلع و قمع می‌کند.

لازم به ذکر است که ممکن است مهندس ناظر ساختمان نظر شهرداری مبنی بر عدم استحکام بنا را قبول نکند و آن را تایید نکند. در این صورت، مساله به کارشناسان رسمی دادگستری ابلاغ می‌شود تا با نظر آن‌ها تصمیم نهایی گرفته شود.

عدم تطابق کاربری ساختمان با پروانه ساخت

نوع کاربری ساختمان‌ها باید در پروانه ساخت آنها ذکر شده باشد و پیش از مشخص شدن کاربری، به هیچ عنوان نباید ساخت و ساز آغاز شود. یکی از تخلفات ساختمانی، عدم مطابقت نوع کاربری ذکر شده در پروانه ساختمان با استفاده‌ای که از آنها می‌شود است.

به این تخلفات مطابق قانون شهرداری در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری رسیدگی می‌شود و معمولاً مالک موظف به پرداخت جریمه نقدی می‌شود. البته در مواردی هم حکم تخریب ساختمان مربوطه صادر می‌شود و به مالکان فرصت دو ماهه‌ای برای تخلیه ملک خواهند داد.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد تخلف ساختمانی

مرجع صالح به رسیدگی برای دعاوی تخلفات ساختمانی

در صورتی که ساختمانی در مغایرت با قوانین و اصول کلی شهرداری اخداث شده و موارد بهداشتی و فنی ذکر شده در پروانه ساخت را رعایت نکرده باشد شهرداری می‌تواند موضوع را در کمیسیون مربوطه که شامل یک عضو شورای شهر، یک قاضی دادگستری و نماینده وزارت کشور است، مطرح کند.

در مرحله بعد، از ذی‌نفع درخواست می‌شود تا توضیحات و دفاعیات خود را به صورت کتبی، ظرف ۱۰ روز به کمیسیون ارائه دهد. پس از گذشت ده روز، کمیسیون یک ماه فرصت دارد تا با حضور یک نماینده از سوی شهرداری، جلسه‌ای برگزار کند و در این مورد تصمیم مناسب را بگیرد.

در شرایطی که شهرداری از ادامه ساخت و ساز ساختمانی که پروانه ساخت ندارد و یا مخالف مفاد پروانه ساخته شده است، جلوگیری نماید باید این موضوع طی مدت یک هفته، این امر را در کمیسیون شهرداری مطرح نمایند.

همچنین اگر کمیسیون در نهایت به از تخریب تمام یا بخشی از ساختمان رای صادر نماید، باید یک مهلت تا حداکثر دو ماه برای این امر در نظر گرفته شود. شهرداری این وظیفه را دارد که تصمیم و رای نهایی صادره برای ساختمان را به مالک ابلاغ نماسد. در شرایطی که مالک در مهلتی که برای تخریب مقرر شده اقدام به اجرای رای کمیسیون ننماید، شهرداری به طور مستقیم وارد عمل شده و تصمیم اتخاذ شده مبنی بر قلع بنا را اجرایی می نماید.

موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم با دراختیار داشتن سابقه درخشان و وکلای متخصص در تمامی زمینه‌های حقوقی و کیفری و ورود به پرونده‌های کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، همواره می‌تواند به شما عزیزان از طریق قبول وکالت و مشاوره خدمت رسانی نمایند. 

درصورت نیاز به مشاوره با وکیل با شماره پنج رقمی ما ۵۴۷۶۴ تماس حاصل نماید تا کارشناسان و مشاوران ما پاسخگو شما باشند.

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

 

سوالات متداول

مرجع صالح به رسیدگی تخلفات ساختمانی کدام مرجع می باشد؟

در صورتی که ساختمانی در مغایرت با قوانین و اصول کلی شهرداری اخداث شده و موارد بهداشتی و فنی ذکر شده در پروانه ساخت را رعایت نکرده باشد شهرداری می‌تواند موضوع را در کمیسیون مربوطه که شامل یک عضو شورای شهر، یک قاضی دادگستری و نماینده وزارت کشور است، مطرح کند.

تخلف برای ساختمان های بدون پروانه ساخت در کدام کمیسیون رسیدگی می‌شود؟ 

اگر مالک بنا تمام مراحل صدور و دریافت پروانه و پرداخت عوارض مربوطه را انجام داده باشد، اما پروانه را دریافت نکرده باشد و بدون آن بنا را ساخته باشد، بنا فاقد پروانه است. قابل طرح و پیگیری در کمیسیون ماده ۱۰۰ است و نداشتن سند مالکیت مانع طرح در کمیسیون نخواهد بود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

وکیل وصول دیه

وکیل وصول دیه

متن سربرگ خود را وارد کنید تعریف دیه دیه یا خون‌بها از قوانین اسلام بشمار می‌رود و مطابق تعاریف فقهی، مال یا پولی می‌باشد که به واسطه کشتن انسان یا

ادامه‌ی مطلب »