موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

برای مشاوره حقوقی آنلاین با ۰۹۱۲۰۴۷۷۱۱۶ تماس حاصل نمایید

وکیل خانواده
وکیل خانواده
مهم‌ترین نهاد اجتماعی، وجود خانواده است که هر فردی در بدو تولد با آن مواجه می‌شود. مجموعه قوانین و مقرراتی که ناظر به تنظیم روابط خانواده است حقوق خانواده را تشکیل می دهد. حقوق خانواده اصولا روابطی مثل ازدواج ، طلاق، فسخ نکاح و مسائل مالی مربوط به آن‌ها را پوشش می دهد

وکیل خانواده

وکیل خانواده به وکیل پایه یک دادگستری گفته می‌شود که دارای آگاهی و تخصص کافی در خصوص دعاوی حقوقی و خانواده اعم از قانون مدنی، قانون حمایت خانواده و قانون آیین دادرسی مدنی می‌باشد.

وکیل خانواده در واقع تخصص خود را در حوزه دعاوی خانوادگی که گسترده هستند، قرار داده است از جمله دعاوی خانوادگی که وکیل به آن‌ها رسیدگی می‌نماید دعاوی هستند که در خصوص ازدواج، طلاق، مهریه، نفقه و … هستند.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری

زمانی که شما در خصوص مسائل خانوادگی که به‌نوعی به احوال شخصیه افراد مربوط می‌شود دچار مشکلات جدی گشتید و خواستار پیگیری آن‌ها از طریق مراجع قضایی بودید، می‌توانید با مراجعه به وکیل متخصص خانواده که تجربه فراوان در خصوص پرونده‌های خانوادگی داشته است پیگیری کلیه امور مربوط به مشکلتان را به وکیل بسپارید تا او با اطلاعات به‌روز و جامعی که در خصوص قوانین حقوقی دارد در سریع‌ترین و کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکل شما را حل نماید.

توصیه ما به شما این است که ضمن انجام مشاوره با وکیل متخصص خانواده در صورتی که خواهان انجام شکایت بودید رسیدگی رونده خود را به او بسپارید. چرا که گاهی حتی با وجود داشتن اطلاعات نسبی برای شکایت، افراد به علت نداشتن آگاهی تخصصی و کامل در خصوص روند پرونده و نداشتن تبحر کافی برای دفاع از خود رای موردنظر را نمی‌گیرند و متحمل هزینه‌های سنگین برای خود می‌شوند. 

بهترین وکیل خانواده در تهران​

شما می‌توانید در رابطه با مشکلات پیش‌آمده ناشی از دعاوی خانواده و حقوقی مربوط به ازدواج، طلاق، نفقه و مهریه و … با وکیل متخصص خانواده در امور حقوقی و خانواده مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به کلیه قوانین و حقوق مربوط به این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید که در صورت نیاز با انعقاد قرارداد وکالت از وکیل متخصص خانواده در این حوزه یاری بطلبید چرا که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست و مجرب در این زمینه می‌تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حقوق فردی شما باشد. 

انتخاب یک وکیل متخصص خانواده برای انجام امور مربوط به دعاوی حقوقی و کیفری باید بادقت بالایی صورت بگیرد چرا که اگر وکیلی که پرونده خود را به او می‌سپارید از وظایف اصلی خودآگاهی نداشته باشد و یا شخص شایسته‌ای برای انجام این کار نباشد نه‌تنها شما را به مقصود موردنظر نمی‌رساند؛ بلکه باعث می‌شود هزینه‌های روحی و مادی زیادی در این راستا صرف نمایید.

وکیل خانواده در چه زمینه هایی فعالیت می نماید؟

ماده ۴ قانون حمایت از خانواده در خصوص صلاحیت وکیل خانواده صحبت کرده است:

  • نکاح
  • شروط ضمن عقد
  • مهریه
  • نفقه زوجه
  • تمکین
  • طلاق، فسخ و انفساخ نکاح، بطلان عقد نکاح
  • حضانت فرزند مشترک
  • نسب

حال باتوجه‌به تجربه‌ای که وکیل متخصص خانواده مؤسسه فرهنگ تفاهم در اختیار ما قرار داده در خصوص پرونده‌هایی که در بیشترین حالت در دادگاه خانواده مطرح می‌شود از نگاه وکیل خانواده صحبت خواهیم کرد.

مشاور حقوقی
مشاور حقوقی

ویژگی وکیل خانواده خوب و با تجربه ​

اطلاعات و تجربه کافی:

 اگر وکیلی خود را متخصص در امری معرفی می‌نماید باید نسبت به آن چه ادعا دارد اطلاعات کاملی داشته باشد؛ چرا که اگر صرفاً نسبت به آن موضوع اطلاعاتی کلی داشته و برای جذب شما خود را دارای تخصص معرفی نماید این موضوع کاملاً به ضررتان خواهد بود؛ پس شخصی که خود را وکیل خانواده معرفی می‌نماید باید در خصوص قوانین حقوقی و مدنی آگاهی بیشتری نسبت به سایر وکلای پایه یک داشته و پرونده‌های حقوقی موفق بسیاری را در این حوزه در رزومه کاری خود داشته باشد.

صداقت و درستکاری:

وکیلی که به آن مراجعه می‌نمایید باید بعد از آن که شرح کاملی از مشکل شما را شنید با در نظر گرفتن تمام وجه مشکل شما و این که تا چه میزان امکان ریسک برد و باخت در پرونده وجود دارد شما را راهنمایی و صرفاً به جهت دریافت پول و بدون در نظر گرفتن احتمالات پرونده را قبول نکند و دراین‌خصوص صادق باشد.

آگاهی از مراحل مربوط به پرونده:

زمانی که به یک وکیل خانواده مراجعه می‌نمایید وکیل باید از تمامی مراحلی که باید برای انجام یک پرونده صورت بگیرد آگاه باشد، چرا که اگر وکیل از یک مرحله آگاهی نداشته باشد و آن را در رسیدگی پرونده لحاظ نکند امکان پیروزی در پرونده بسیار کاهش می‌یابد؛ از جمله مواردی که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشد نحوه تنظیم دادخواست، شکواییه و لایحه دفاعیه موردنیاز برای موکل، آگاهی از مدارک و ادله‌ای که برای مطرح‌کردن پرونده نیاز است.

نظم و پشتکار مستمر:

 وکیل خانواده باید در رسیدگی به پرونده از نظم و پشتکار برخوردار باشد به این صورت که در تمامی جلسات دادرسی حضور داشته و با پشتکار مستمر و مداوم به پرونده رسیدگی نماید و به دفاع از حقوق موکل با ارائه ادله درست بپردازد تا شانس پیروزی او را بیشتر نماید.

نحوه رسیدگی به دعاوی خانوادگی به چه شکل است؟

رسیدگی به دعاوی خانوادگی علاوه بر آن که به‌صورت شخصی قابل‌پیگیری و رسیدگی می‌باشد توسط وکیل متخصص خانواده نیز قابل طرح و پیگیری است که مراحل آن را به‌صورت مختصر و جامع به شما بیان می‌نماییم.

  • رسیدگی به هر یک از دعاوی که مطرح شد به‌صورت کلی با ارائه یک دادخواست صورت می‌گیرد که ابتدا وکیل خانواده دادخواستی متناسب با آن چه فرد برای آن خواهان اقامه دعوا هست تنظیم می‌نماید.
  • بعد از تنظیم با مراجعه به یک دفتر خدمات الکترونیک قضایی این دادخواست باید در سامانه ثنا ثبت گردد تا زمان رسیدگی به دعوای مطرح شده مشخص شود و از طریق پیامک به فرد اعلام گردد و سپس وکیل خانواده سایر مراحل را پیگیری نماید.
  • بعد از آن که دادگاه خانواده وقت رسیدگی را تعیین نمود به دعوای مطرح شده رسیدگی خواهد نمود و در این جا وکیل خانواده باتوجه‌به اسناد و مدارکی که در دست دارد و با داشتن اطلاعات کامل و تخصصی که در حوزه قوانین مدنی دارد از حقوق موکل خود دفاع می‌نماید.

مهم ترین دعاوی خانوادگی​

دعاوی خانوادگی گستردگی بسیاری دارند که امروزه در جامعه ما به‌کرات دیده می‌شوند و خانواده‌ها به هر صورت با آن درگیر هستند؛ ازاین‌رو برای آگاهی از این امر که این دعاوی شامل چه مباحثی می‌شوند به شما توضیحاتی خواهیم داد.

نکاح

یکی از مسائلی که در زندگی روزمره به‌کرات دیده می‌شود بحث نکاح زوجین و تشکیل یک زندگی مشترک می‌باشد حال شاید در ظاهر این‌طور به نظر برسد که صرفاً زن و مرد خود شخصاً باید اقدام به انجام نکاح نمایند؛ ولی بهتر است این را بدانید که نکاح از جمله مواردی است که در هر شرایطی وکیل خانواده می‌تواند به آن رسیدگی نماید.

به این منظور قانون به جهت ایجاد شرایط بهتر برای ازدواج (نکاح) ، وکالت دراین‌خصوص را قبول کرده و گفته است که در انجام نکاح صرفاً اراده طرفین نباید به‌صورت مستقیم و توسط خود آن‌ها اعلام گردد و می‌تواند نماینده‌ای انجام این کار را بر عهده بگیرد که این نماینده وکیل متخصص خانواده می‌باشد.

در این حالت زوج و زوجه علاوه بر آن که می‌توانند به‌صورت جدا برای خود یک وکیل خانواده برای نکاح انتخاب نمایند، این اختیار را دارند که هر دو شخص به یک وکیل خانواده وکالت در نکاح دهند.

شروط ضمن عقد

همان‌طور که در سایر عقود طرفین می‌توانند شروطی که مشروع و درست باشد را ضمن عقد شرط نمایند در بحث نکاح هم زوجین می‌توانند شروطی را مطرح کنند. در بحث شروط ضمن عقد نکاح زوجین می‌توانند با یک وکیل خانواده مشاوره داشته باشند تا بهترین تصمیم و انتخاب را در این موضوع داشته باشند. حتی زمانی که یکی از طرفین از شرطی که ضمن عقدکرده است تخلف نماید؛ یعنی آن را انجام ندهد و یا در اجرای آن شخص مقابل را اذیت کند باز هم وکیل متخصص خانواده می‌تواند به این فرد کمک نماید. به طور مثال: می‌توانیم به حق تعیین اقامتگاه اشاره نماییم که اگر مرد این حق را به زن داد؛ ولی بعد از عقد نکاح همسر خود را اذیت نمود و شرط موردنظر را اجرا نکرد زوجه می‌تواند دراین‌خصوص نزد وکیل متخصص خانواده رفته و مشاوره داشته باشد تا بهترین راه را در پیش بگیرد.

مهریه

یکی دیگر از پرونده‌هایی که وکیل خانواده آن‌ها را بسیار مورد حل و بررسی قرار می‌دهد بحث مهریه می‌باشد. اختلاف بر سر مهریه یکی از معمول‌ترین دعاوی بین زوجین می‌باشد و مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مهریه به‌محض آن که عقد نکاح صورت می‌گیرد زن مالک مهریه خود می‌شود و می‌تواند در آن تصرف نماید.

مطالبه مهریه به این شکل است که زن برای دریافت مهریه باید ابتدا به دفترخانه‌ای که در آن جا نکاح صورت‌گرفته است مراجعه نماید و سپس درخواست صدور اجرائیه مهریه را بدهد و در صورتی که مرد اموال خود را برای پرداخت مهریه معرفی نکند زن می‌تواند با مراجعه اداره اسناد رسمی اموال مرد را معرفی و درخواست توقیف نماید و مهریه را دریافت نماید.

حال این مراحل را بیان کردیم تا به اینجا برسیم که طی‌کردن این مراحل شاید در ظاهر امری آسان و با کمترین وقت ممکن به نظر برسد؛ ولی در کلیت به این شکل نیست و می‌تواند روندی خسته‌کننده برای فرد باشد، چه‌بسا وکیل خانواده که همان وکیل مهریه می‌باشد، می‌تواند انجام کلیه امور مربوط به مهریه را به دست بگیرد و در کمترین زمان و با حداقل ترین هزینه مشکل شما را حل نماید. برای مطالعه و آگاهی بیشتر در خصوص مهریه به مقاله وکیل مهریه مراجعه نمایید.

 

نفقه زوجه

یکی دیگر از مواردی که وکیل خانواده با آن معمولاً سروکار دارد بحث نفقه زوجه می‌باشد. مطابق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی در عقد دائم پرداخت نفقه زن وظیفه شوهر می‌باشد. حال در صورتی که مرد نفقه همسر خویش را پرداخت ننماید زن می‌تواند درخواست پرداخت نفقه را از همسر خویش داشته باشد و برای این کار نیاز به تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده دارد.

انجام کلیه کارهای حقوقی مربوط به درخواست نفقه را وکیل خانواده به‌راحتی برای شما انجام می‌دهد بدون آن که نیازی به حضور شما در روند رسیدگی به پرونده در دادگاه باشد.

در خصوص نفقه اقارب باید در حوزه صلاحیت وکیل خانواده این نکته را بیان نماییم که وکیل خانواده نیز در خصوص نفقه اقارب که اصلی‌ترین آن فرزندان هستند نیز فعالیت دارد و می‌تواند پرونده شما را پذیرش و مورد رسیدگی خود قرار دهد.

تمکین

مسئله تمکین بنا بر آن چه که وکیل خانواده می‌گوید به‌صورت صریح در قانون مدنی اشاره نشده است؛ یعنی به این شکل که مانند نفقه عنوانی برای آن قرار دهند، نبوده است؛ ولی مواردی را که نشان از تمکین می‌باشد را در قانون مدنی می‌توانیم مشاهده نماییم به طور مثال: در ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی زن باید در خانه‌ای که همسرش برای او مشخص می‌نماید زندگی کند. این ماده یکی از مصادیق بحث تمکین می‌باشد که برای درک بهتر به یکی از آن‌ها اشاره نمودیم. البته نبود کلمه تمکین در قانون مدنی به این معنا نیست که در قانون دیگری مورداستفاده واقع نشده باشد چرا که در ماده ۴ قانون حمایت از خانواده به بحث تمکین اشاره کرده است.

تمکین از نظر وکیل متخصص خانواده به دو حالت خاص و عام تقسیم می‌شود که تمکین خاص به معنای ارتباط جنسی بین زن و مرد و تمکین عام به معنای تبعیت از دستورات مرد می‌باشد حال اگر زن از همسر خود تمکین نکند ناشزه محسوب می‌شود.

دراین‌خصوص زمانی که مرد به مشکل برخورد کرد می‌تواند از وکیل متخصص خانواده راهنمایی بگیرد چرا که دعوای تمکین و نفقه به‌نوعی باهم ارتباط دارند و وکیل خانواده دراین‌خصوص به‌خوبی می‌تواند شما را راهنمایی نماید.

علت آن که از ارتباط این دو باهم صحبت کردیم به این جهت است که در صورت عدم تمکین، زن مستحق دریافت نفقه نخواهد بود و مرد می‌تواند به‌واسطه این موضوع به همسر خود نفقه نپردازد و اگر زن به جهت گرفتن نفقه از همسر خود شکایت نمود مرد می‌تواند با استناد به عدم تمکین زن از پرداخت آن خودداری نماید و با کمک وکیل متخصص خانواده بهترین نتیجه را دریافت نماید.

نسب

آخرین موضوعی که می‌خواهیم به آن اشاره نماییم بحث اثبات نسب می‌باشد. اثبات نسب معمولاً در خصوص افرادی مطرح می‌شود که پدر بدون گرفتن شناسنامه برای فرزند خود از مادر جدا می‌گردد.

در این جا فرزند و یا خود مادر برای اثبات نسب باید به دادگاه خانواده درخواست دهند که انجام این درخواست اگر با مشورت با یک وکیل خانواده صورت بگیرد خیلی بهتر است چرا که وکیل با قواعد مربوط به این مسئله آشنایی بیشتری دارد و می‌تواند شما را در کمترین زمان به هدف موردنظر برساند؛ علت آن که اثبات نسب مهم به شمار می‌رود به‌این‌علت است که اگر رابطه خونی بین مرد و فرزند اثبات شود حقوقی را برای آن فرزند به وجود خواهد آورد که از جمله آن می‌توانیم به نفقه و ارث اشاره نماییم.

حضانت فرزند مشترک

مورد دیگری که وکیل خانواده به‌کرات با آن در ادامه بحث طلاق مواجه می‌شود موضوع حضانت فرزند مشترک می‌باشد چرا که دعوای خانوادگی حضانت معمولاً به دنبال بحث طلاق شکل می‌گیرد و در واقع حضانت یک حق و تکلیف مشترک بین پدر و مادر می‌باشد که در ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی بیان نموده است که نگهداری از فرزندان حق و تکلیف پدر و مادر است.

حضانت را به این شکل می‌توانیم تعریف نماییم که در قانون نگهداری و مراقبت از فرزند دختر و پسر مطابق قانون تا پایان سن ۷ سالگی با مادر می‌باشد و پدر نمی‌تواند حق نگهداری را از مادر بگیرد و اگر این امر را انجام دهد مادر می‌تواند درخواست حضانت بدهد و در خصوص بحث حضانت فرزند مشترک با وکیل خانواده صحبت نماید.

دادن حضانت به یکی از والدین مانعی برای دیدار دیگری نمی‌شود و با توافق یکدیگر و یا حکم دادگاه خانواده می‌توان حق ملاقات قائل شد.

نکاتی که در خصوص بحث حضانت باید به آن اشاره نماییم و وکیل خانواده نیز به‌صورت خیلی تخصصی در خصوص آن‌ها اطلاعات جامع دارد و آن را در اختیار شخص شما قرار می‌دهد به شرح ذیل می‌باشد.

  • در صورتی که یکی از والدین فوت نماید حضانت فرزند با والد دیگر می‌باشد.
  • دختر بعد از آن که به ۹ سال رسید و پسر بعد از ۱۵ سالگی می‌توانند تصمیم بگیرند که حضانت و مسئولیت نگهداری آن‌ها با چه کسی باشد.
  • درصورتی‌که یکی از والدین صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد می‌تواند با مراجعه به وکیل خانواده دادخواستی در خصوص سلب حضانت نماید که بحث درخواست و شرایط سلب حضانت خود مبحثی مجزا می‌باشد که یک مورد آن بحث اعتیاد به مواد مخدر است که برای آگاهی از این بحث به طور کامل می‌توانید به مقاله وکیل مواد مخدر مراجعه نمایید.

وکیل خانواده در طلاق

مورد دیگری که در صلاحیت وکیل خانواده می‌باشد بحث طلاق و مصادیق آن می‌باشد که در خصوص آن‌ها توضیحاتی خواهیم داد. هر یک از زوجین بنا به شرایطی که دارد می‌تواند به وکیل خانواده مراجعه نموده و در خصوص بحث طلاق از او مشاوره بگیرد و انجام کارهای مربوطه را به او بسپارد.

توصیه ما به شما این است که حتماً با وکیلی که تخصص در بحث طلاق دارد صحبت نمایید چرا که وکیل خانواده به نسبت سایر وکلا اطلاعات جامع‌تری در خصوص قوانین مدنی طلاق دارد و می‌تواند شما را در خصوص روند طلاق و مدارکی که باید آماده شوند و میزان زمانی که باید در مرجع قضایی برای صدور حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش صرف شود، آگاه سازد. به این منظور برای آگاهی از بحث طلاق به مقاله وکیل طلاق مراجعه فرمایید.

معقوله طلاق به سه شکل انجام می‌شود که در خصوص آن از نگاه وکیل خانواده توضیحاتی به شما ارائه می‌دهیم.

طلاق به درخواست مرد

درخواست طلاق توسط مرد از حقوق قانونی او به شمار می‌رود چنانچه که در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی بیان کرده که مرد این اختیار را دارد تا با رعایت یک سری شرایط که در قانون مشخص شده است تقاضای طلاق نماید.

به این شکل که ابتدا باید با مشورت با یک وکیل خانواده دادخواست مبنی بر گواهی عدم امکان سازش نوشته و آن را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نماید و سپس منتظر تعیین زمان رسیدگی بماند و بعد از تشکیل دادگاه و به درخواست قاضی، داوری معرفی نموده و بعد از احراز این موضوع که این دو نفر امکان زندگی ندارند دادگاه حکم به گواهی عدم امکان سازش داده و مرد و زن باید برای ثبت طلاق به دفترخانه طلاق مراجعه و طلاق خود را ثبت نمایند.

طلاق به درخواست زن

طلاق توسط زن در قانون تحت شرایطی تعریف شده است، مواد ۱۱۲۹، ۱۱۳۰ و ۱۰۲۹ قانون مدنی به این شرایط اشاره کرده که وکیل متخصص خانواده به‌خوبی از این مواد قانونی آگاه است. ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی دراین‌خصوص گفته است که در صورتی که شوهر از پرداخت نفقه به همسر خویش خودداری ورزد زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد.  

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی در خصوص عسروحرج و مواردی که موجب عسروحرج می‌شود و زن با استناد به آن‌ها می‌تواند طلاق بگیرد صحبت کرده است و ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی بیان کرده است هرگاه فردی چهار سال تمام غایب باشد زن او می‌تواند درخواست طلاق نماید.

حال با توجه به مواردی که مطرح کردیم به این موضوع می‌رسیم که زن بدون داشتن دلایلی خارج از دلایل مطرح شده در قانون اجازه طلاق گرفتن ندارد با این حال اگر شرایط برای او مهیا بود می‌تواند با ارائه دادخواست به جهت عسر و حرج درخواست الزام مرد به طلاق را از دادگاه داشته باشد. حضور یک وکیل خانواده در این جا کمک بسیاری را می‌تواند به زن نماید چرا که در وهله اول بعد از تنظیم یک دادخواست اصولی نزد وکیل خانواده او باید بتواند مدارک و دلایل کافی برای دفاع از خود برای طلاق را به دادگاه ارائه دهد و بتواند به‌راحتی طلاق خود را بگیرد که در این جا حکم طلاق صادر می‌شود.

طلاق توافقی

نوع دیگری از طلاق حالت توافقی دارد که در آن زوج و زوجه با توافق مشترک در خصوص طلاق اقدام به جداشدن از یکدیگر می‌نمایند. در طلاق توافقی طرفین در خصوص مسائلی همچون مهریه، نفقه، حضانت فرزند و … با یکدیگر توافق می‌نمایند و سپس درخواست طلاق توافقی خود را ثبت می‌نمایند که در این نوع طلاق نیز وکیل خانواده کلیه کارهای مربوطه را انجام خواهد داد و به موضوع رسیدگی کرده و از دادگاه حکم گواهی عدم امکان سازش دریافت می‌نماید.

مدارک لازم درخواست طلاق توافقی

از آن جایی که امروزه بیشتر زوجین سعی می‌کنند با حداقل تنش ارتباط زناشویی خود را به اتمام برسانند و بر سر مسائل مربوط به آن با یکدیگر توافق نمایند، مدارک لازم برای طلاق و ارائه آن به وکیل خانواده را به شما بیان می‌کنیم.

  • شناسنامه زوجین
  • کارت ملی زوجین
  • عقدنامه نکاح
  • صورت جلسه‌ای مبنی بر توافق طرفین و تحویل آن به وکیل خانواده
  • آزمایش عدم بارداری
  • برگه عدم امکان سازش زوجین

وکیل خانواده در نکاح

مورد دیگری که بهتر است با یک وکیل متخصص خانواده مشورت شود بحث مواردی است که در حوزه نکاح و مصادیق آن اعم از فسخ و بطلان نکاح مطرح می‌شود. آگاهی از این موارد قبل از وقوع عقد نکاح به‌نوعی می‌تواند مانع از تحمل هزینه‌های مادی و روحی در آینده برای زوجین شود؛ در خصوص آن توضیحاتی به شما خواهیم داد تا هر یک از زوجین بنا به شرایطی که دارد بتواند به وکیل خانواده مراجعه بنماید و به بهترین نحو مشاوره شود.

فسخ نکاح

عقد همانند سایر عقود ذاتاً یک قرارداد می‌باشد و مانند هر قراردادی تحت شرایطی قابل فسخ از جانب طرفین می‌باشد. فسخ قرارداد نکاح به شکلی است که یکی از طرفین با دلایل قانونی بتواند قرارداد را فسخ نماید حال این فسخ می‌تواند در خصوص تخلف از شرایط ضمن عقد و یا فسخ به جهت خیارات باشد.

در بحث خیارات که همان اختیار فسخ می‌باشد باید بیان داریم که قانون‌گذار برای بحث عقد نکاح محدودیت بیشتر قائل شده است و شرایط خاصی را در خصوص خیارات ایجاد نموده است.

  • در اینجا به‌عنوان مثال: به خیار تدلیس اشاره می‌نماییم که قانون به‌صورت صریح به مبحث تدلیس در نکاح اشاره نکرده است؛ ولی در ماده ۴۳۸ قانون مدنی گفته است که تدلیس به معنای انجام اعمالی هست که موجب فریب شخص می‌گردد. به این شکل که هرگاه یکی از طرفین ازدواج عیبی از خود را پنهان نماید به‌نوعی که مثلاً زوجه باکره نباشد؛ ولی خود را باکره اعلام نماید و یا مرد دارای مدرک تحصیلی بیان شده نباشد از مصادیق تدلیس بوده و اختیار فسخ را برای طرفین ایجاد می‌نماید.
  • خیار تخلف نیز حالتی است که ضمن عقد نکاح به وجود صفتی در یکی از طرفین یا هر دو آن‌ها شرط شده باشد و بعد از نکاح مشخص شود آن صفت در فرد وجود نداشته است. در این خصوص در ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی صحبت شده است که هر زمان به هنگام عقد نکاح در یکی طرفین به صفت خاصی شرط شده باشد و بعد از عقد مشخص شود فرد فاقد صفت مذکور بوده حق فسخ ایجاد می‌شود مثال: اگر عقد به‌شرط وجود صفت پزشک بودن مرد واقع شده باشد و بعد از عقد مشخص شود او فاقد صفت مذکور است حق فسخ برای زوجه ایجاد می‌شود و او می‌تواند با کمک وکیل خانواده فسخ را در کمترین زمان انجام دهد.

بطلان عقد نکاح

بطلان عقد نکاح حالتی است در آن عقد از ابتدا باطل محسوب می‌شود و اگر فرد صرف عدم آگاهی با شخص دیگری این عقد را منعقد نماید به‌گونه‌ای است که نکاح فاسد است و باطل می‌شود؛ قانون مدنی در مواد ۱۰۴۵ الی ۱۰۶۱ در خصوص مواردی که منجر به بطلان عقد می‌شود صحبت کرده است که در این جا به برخی از آن‌ها به‌صورت مختصر اشاره خواهیم نمود.

  • نکاح با محارم مانند پدر، مادر، اولاد، خواهر و برادر.
  • نکاح با دو خواهر.
  • نکاح با زن شوهردار و یا زنی که در حال طلاق گرفتن است.
  • نکاح با زن سابق که به جهت لعان از او جدا شده است.
  • نکاح مرد با زنی که سه مرتبه او را طلاق داده است.
  • نکاح مسلمان با غیرمسلمان.

این‌ها تنها چند مورد از موارد مربوط به بطلان عقد نکاح هستند که در خصوص آن‌ها با وکیل خانواده می‌توانید مشاوره داشته باشید و موارد دیگری نیز وجود دارند که در قانون مدنی به آن‌ها اشاره شده است.

مزایای مشاوره با وکیل خانواده موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم

از مزایای مشاوره با وکیل متخصص خانواده که وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد این است که وکیل خانواده ازآن‌جهت که نسبت به‌تمامی قوانین حقوقی و مدنی مربوط به مسائل خانواده اعم از قانون مدنی و آیین دادرسی مدنی اطلاعات کامل و جامع دارد می‌تواند فردی را که به دنبال رسیدن به حق خود است و متضرر گشته را به بهترین شکل راهنمایی کند و راه‌هایی را که فرد می‌تواند با قدم گذاشتن در آن به بهترین شکل به حقوق خود برسد به او بیان نماید.

 پیشنهاد ما برای شما این است که حتماً با وکیل متخصص خانواده که در تمامی زمینه‌های بیان شده آگاهی دارد صحبت نمایید چرا که افرادی به ما مراجعه کرده بودند که به جهت نداشتن اطلاعات درست اقدام به شکایت بدون حضور یک وکیل متخصص خانواده کرده و به همین علت پرونده آن‌ها با نتیجه مثبت تمام نشده و این بار برای جلوگیری از رخ‌دادن این تجربه تلخ به وکیل خانواده مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم مراجعه کرده بودند.

سوالات متداول

درخواست سلب حضانت در چه صورتی مورد پیگیری واقع می‌شود؟

هر یک از والدین می‌توانند در صورتی که با مواردی اعم از اعتیاد، فساد اخلاق، بیماری‌های روانی، سوءاستفاده و ضرب‌وجرح نسبت به طفل خود مواجه شدند با کمک وکیل خانواده درخواست سلب حضانت نمایند.

 

وکیل خانواده چه وظایفی نسبت به موکل خود دارد؟

 ارائه اطلاعات به‌روز در خصوص قوانین مربوط به دعاوی خانوادگی، حضور در تمامی جلسات مربوط به رسیدگی، تهیه اسناد و مدارک لازم برای دفاع از خواهان، حفظ امانت و رازداری در خصوص پرونده از وظایف وکیل خانواده می‌باشد.

 

برای اثبات نسب چه ادله‌ای طبق قانون موردنیاز است؟

اقرار، شهادت، اماره قانونی و اماره فراش راه‌های اثبات نسب محسوب می‌گردند.

 

دعاوی خانوادگی از مباحث حقوقی به طور کامل مجزا هستند؟

خیر، دعاوی خانوادگی در واقع زیرمجموعه‌ای از دعاوی حقوقی به شمار می‌آیند که قانون مدنی و قانون حمایت خانواده بر آن‌ها نظارت دارد.

 

شورای حل اختلاف در چه مواردی صلاحیت رسیدگی به امور خانواده را دارد؟

دعاوی خانواده در خصوص جهیزیه، مهریه و نفقه تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان توسط شورا مورد رسیدگی واقع می‌شود.

 

 مدت‌زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای ثبت طلاق چقدر می‌باشد؟

 مطابق ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده از زمان صدور گواهی عدم امکان سازش به مدت سه ماه طرفین باید برای ثبت طلاق به دفترخانه طلاق مراجعه نمایند.

 

مدت اعتبار حکم طلاق به درخواست زوجه برای ثبت چقدر می‌باشد؟

مطابق قانون، زوجه از صدور حکم طلاق به مدت شش ماه فرصت ثبت آن را دفترخانه طلاق دارد و زوج باید برای ثبت طلاق نیز حاضر شود، در صورتی که بدون دلیل موجه از حضور خودداری ورزد با دستور دادگاه صیغه طلاق جاری می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

وکیل وصول دیه

وکیل وصول دیه

متن سربرگ خود را وارد کنید تعریف دیه دیه یا خون‌بها از قوانین اسلام بشمار می‌رود و مطابق تعاریف فقهی، مال یا پولی می‌باشد که به واسطه کشتن انسان یا

ادامه‌ی مطلب »