موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

برای مشاوره حقوقی آنلاین با ۰۹۱۲۰۴۷۷۱۱۶ تماس حاصل نمایید

جرم فروش مال غیر
جرم فروش مال غیر

فروش مال غیر،انتقال مالکیت بدون اطلاع و اجازه‌ مالک است ، که به منظور دست یابی به منفعت و تضرر برای مالک بوده و دارای جنبه‌ی کیفری و حقوقی است.

وکیل

ماده ۱ قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر

کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عیناً یا منفعتاً بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند کلاهبردار ‌محسوب می‌شود و مطابق ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی محکوم می‌شود و همچنین است انتقال ‌گیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد.

اثبات مالکیت در جرم فروش مال غیر

بهترین و نخستین دلیل برای اثبات وقوع جرم انتقال مال غیر و انتساب آن به متهم، اثبات مالکیت شاکی بر مال مورد معامله است. اثبات مالکیت در قوانین کشور ما به معنای حق عینی بر مالی اعم از منقول و غیرمنقول می‌باشد. برای شخص مربوطه بعنوان مالک، در نظر گرفته شده است و قانون آن را به رسمیت می‌شناسد.

بنابراین شاکی در دادگاه اثبات می‌کند که دارای حق عینی و مالکیت نسبت به مال مورد نزاع می‌باشد. در فروش مال غیر نیز، اثبات مالکیت مورد نظر، اولین گام در اثبات وجود جرم و انتساب آن به متهم است.

پس از اثبات مالکیت شاکی بر مال مورد معامله، نوبت به اثبات فروش آن توسط متهم می‌رسد.

در نتیجه، اثبات مالکیت شاکی بر مال مورد معامله، اولین و مهم‌ترین گام در اثبات جرم فروش مال غیر و انتساب آن به متهم می‌باشد.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد فروش مال غیر

اثبات مالکیت در فروش مال غیر چگونه است؟

در پرونده کیفری انتقال مال غیر، ارائه سند مالکیت رسمی به عنوان دلیل اثبات مالکیت بهترین گزینه می‌باشد. اگر سند رسمی موجود نباشد، سند عادی مانند مبایعه نامه عادی یا برگ صلحنامه عادی می‌توانند به عنوان دلیل اثبات مالکیت استفاده شوند.

در پرونده کیفری فروش مال غیر در اموال مشاع نیز، اثبات مالکیت شاکی به نحو اشاعه در خصوص مال مورد نزاع بسیار مهم است.

اثبات مالکیت در دعاوی حقوقی و کیفری از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند تعیین سرنوشت پرونده را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، اطمینان حاصل کردن از مالکیت مورد نظر قبل از هرگونه فعالیتی از جمله فروش آن، می‌تواند به شدت کمک کننده باشد.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری در مورد فروش مال غیر

 

مطالبه خسارت فروش مال غیر چگونه است؟

مطالبه خسارت در جرم فروش مال غیر به دلیل وارد کردن ضرر و زیان به دیگری، توسط مالک اصلی مال می‌تواند از فروشنده بعنوان مجرم مطالبه شود. اما خریدار نا آگاه مال متعلق به دیگری، می‌تواند خسارت های خودرا از فروشنده مطالبه نماید.

مجازات انتقال یا فروش مال غیر

مطابق اصلاحیه جدید قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۹، در صورت فروش مال غیر، مال فروخته شده با مبلغ یک میلیارد ریال یا کمتر از آن، جزء جرایم قابل گذشت می‌باشد و مجازات آن، حبس از ۶ ماه تا ۳ و نیم سال می‌باشد. اما اگر مبلغ فروخته شده بیشتر از یک میلیارد ریال باشد، جز جرایم غیرقابل گذشت محسوب می‌شود و مجازات آن عبارت است از:

  • حبس از یک تا هفت سال.
  • پرداخت جزای نقدی معادل مالی که دریافت کرده است.
  • بازگرداندن مال به صاحب آن.
  • از خدمات دولتی برای همیشه منفصل شدن در صورتی که فروشنده کارمند دولتی باشد.

لازم به ذکر است که اگر مال فروخته شده جزء اموال دولتی یا ملی باشد، جرم قابل گذشت نیست. بنابراین فرقی در میزان مبلغ آن نمی‌کند. به طور کلی، فروش مال غیر به شخص دیگری، علاوه بر آسیب به شخص مالک، می‌تواند باعث بر هم خوردن آرامش و نظم جامعه شود. به همین دلیل قانونگذار مجازات سختی را برای آن در نظر گرفته است.

تفاوت انتقال مال غیر با کلاهبرداری

در جرم کلاهبرداری، مجرم با توسل به وسایل متقلبانه و جعلی و دروغین و به وسیله حیله و تقلب، شخص را فریفته و کسب سود و منفعت می‌کند. با این حال، در صورت انتقال مال غیر، مال فروخته شده واقعی است، اما فروشنده مالک واقعی ملک نیست و ابزار کسب منفعت تقلبی نمی‌باشد.

تماس با وکلای پایه یک دادگستری

وکیل فروش مال غیر

با توجه به پیچیدگی و تعدد قوانین توصیه می شود قبل از طرح شکایت در اولین مرحله رسیدگی یا حین رسیدگی به وکیل متخصص کیفری فروش مال غیر مراجعه نمایید، تا لایحه دفاعیه جرم انتقال مال غیر و فروش مالغیر را با توجه به قوانین و به نفع شما تنظیم نماید.زیرا وکیل متخصص، با تجربه و آگاهی از جزئیات و تفاصیل قانونی و رویه‌های قضایی مربوط به این جرایم، می‌تواند به شما کمک کند تا دفاع شما از حقوقتان به بهترین شکل ممکن انجام شود و از امکانات و فرصت‌هایی که در اختیار دارید به بهترین نحو استفاده کنید. به همین دلیل، مراجعه به وکیل متخصص می‌تواند به شما در پیشبرد این دعاوی کمک کند و زمان و هزینه را صرفه جویی کنید.

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

 

سوالات متداول

کدام مرجع صلاحیت رسیدگی به دعاوی فروش مال غیر را دارد؟

ضرر و زیان ناشی از جرم به صورت تقدیم دادخواست به دادگاه کیفری می‌پذیرد و دادگاه می‌تواند در اصل دعوا رسیدگی به این موضوع نیز داشته باشد.

تفاوت جرم فروش مال غیر با کلاهبرداری چیست؟

در جرم کلاهبرداری، مجرم با توسل به وسایل متقلبانه و جعلی و دروغین و به وسیله حیله و تقلب، شخص را فریفته و کسب سود و منفعت می‌کند. با این حال، در صورت انتقال مال غیر، مال فروخته شده واقعی است، اما فروشنده مالک واقعی ملک نیست و ابزار کسب منفعت تقلبی نمی‌باشد.

مجازات فروش اموالی به ارزش هفت و نیم میلیون تومان به چه صورت است؟

در صورت فروش مال غیر، مال فروخته شده با مبلغ یک میلیارد ریال یا کمتر از آن، جزء جرایم قابل گذشت می‌باشد و مجازات آن، حبس از ۶ ماه تا ۳ و نیم سال می‌باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

یک پاسخ

  1. باسلام و وقت بخیر

    آیا شکایت کیفری درخصوص فروش مال غیر و ملی مشمول مرور زمان می شود؟
    شکایت حقوقی در این خصوص چطور؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

وکیل وصول دیه

وکیل وصول دیه

متن سربرگ خود را وارد کنید تعریف دیه دیه یا خون‌بها از قوانین اسلام بشمار می‌رود و مطابق تعاریف فقهی، مال یا پولی می‌باشد که به واسطه کشتن انسان یا

ادامه‌ی مطلب »